Οι χυλοπίτες ως δημητριακά είναι καλή πηγή υδατανθράκων, οι οποίοι αποτελούν πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό, διασπώνται γρήγορα δίνοντας άμεσα ενέργεια. Ακόμη περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες κυρίως του συμπλέγματος Β (παντοθενικό οξύ ή βιταμίνη Β5, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη) και μέταλλα (μαγγάνιο, σελήνιο και μαγνήσιο). Ο συνδυασμός χυλοπιτών με γαλακτοκομικά όπως η μυζήθρα βελτιώνει την συνολική βιολογική αξία της παρεχόμενης φυτικής πρωτεΐνης τους.