Τα πράσινα φασολάκια έχουν φτωχό θερμιδικό περιεχόμενο και μεγάλη διατροφική αξία, διότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και Α (προστασία από αθηροσκλήρωση), βιταμίνη Κ (απαραίτητη για την σωστή πήξη του αίματος), μαγγάνιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και σίδηρο. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες, μαγνήσιο, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, φώσφορο, αρκετές πρωτεΐνες και νιασίνη με καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, ενώ το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.