ΚΟΛΟΚΥΘΙ
Καλοκαιρινό λαχανικό με απαλό άρωμα και μαλακή σάρκα, το κολοκύθι ανήκει στην κατηγορία των κολοκυνθιδών. Τρώγεται βραστό, ψητό ή τηγανιτό, ενώ με τον βρασμό αλλοιώνονται τα θρεπτικά του συστατικά, τα οποία χάνονται στο νερό που βγάζει. Στο νομό Μεσσηνίας καλλιεργείται η ποικιλία Cucurbitapepo. Τοπικά, διοργανώνεται σε ετήσια βάση η Γιορτή του Κολοκυθιού στην Πελεκανάδα Μεσσηνίας, όπου προβάλλεται το μεσσηνιακό κολοκύθι και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το πλήθος των εδεσμάτων και φαγητών από παραδοσιακές συνταγές.