KΡΙΤΑΜΟ
ΚΡΙΤΑΜΟ
Το κρίταμο είναι ένα είδος άγριου σέλινου και είναι αυτοφυές στα βράχια της παραλίας, τα οποία διαβρέχονται με το νερό της θάλασσας. Το χρώμα τους είναι ζωηρό πράσινο και τα φύλλα τους στενόμακρα, μαλακά, τρυφερά, με υφάλμυρη γεύση, η οποία θυμίζει σέλινο. Τα κρίταμα θεωρούνται ορεκτικά και τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα (βραστά). Επίσης, ζεματισμένα σε νερό σερβίρονται ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι, ενώ οι ψαράδες ρίχνουν μερικά φύλλα στις ψαρόσουπες. Τέλος, τα κρίταμα γίνονται τουρσί, όπως η κάπαρη.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • HillAJ, 2002, Developmental issues in attitudes to food and diet, Proceedings of the Nutrition Society , 61,σελ.259-266
  • Food and Drug Administration Center for Food Safetyand Applied Nutrition Dietary Message about Fruits andVegetables, 19/02/2013 http://www.cfsan.fda.gov/~dms/labdg.html, τελευταία προσπέλαση 19/2/2013
  • Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς΄, 2011, Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας - Παρόν και Μέλλον http://www.olivetreeroute.gr/gr/index.php, τελευταία προσπέλαση 10/2/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)