ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Τα σπαράγγια είναι ένα ζουμερό και τρυφερό λαχανικό, που καταναλώνεται εδώ και αιώνες. Τα σπαράγγια αντέχουν στο χρόνο και είναι από τα αηθαλή μέλη της οικογένειας lily. Υπάρχουν περίπου 300 ποικιλίες, ωστόσο μόνο 20 είναι κατάλληλες προς βρώση. Η συγκομιδή γίνεται την άνοιξη (από τέλη Μαρτίου μέχρι τον Μάιο), ενώ το
φυτό ευδοκιμεί καλύτερα σε περιοχές που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες
το χειμώνα. Η ιστορία αυτού του λαχανικού είναι μεγάλη και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες γνωστές εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Η καλλιέργειά του ξεκίνησε στις περιοχές της Μεσογείου και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αιγύπτου. Το Μεσαίωνα, ωστόσο η κατανάλωσή του περιορίστηκε, ενώ «επανεμφανίσθηκε» τον 18ο αιώνα.