ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
Είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Η σπορά του γίνεται σε ξηρό, θερμό και ελαφρύ χώμα στις αρχές Απριλίου. Ανθίζει τον Ιούλιο και ωριμάζει το φθινόπωρο, όπου γίνεται και η συγκομιδή του. Ευδοκιμεί σε περιοχές με θερμό κλίμα. Ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στην μαγειρική και στην αρτοποιία. Επίσης, χρησιμοποιείται στην παραγωγή διαφόρων αλκοολούχων ποτών κυρίως λικέρ, όπως το ούζο και το τσίπουρο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Βράζοντας αποξηραμένους καρπούς από γλυκάνισο σε νερό μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα αφέψημα, το οποίο αποτελεί ένα ήπιο καθαρτικό και έχει δράση κατά των στομαχικών διαταραχών και του βήχα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, 2004, ‘Πίνακες Διατροφικής Σύνθεσης’
http://www.hhf-greece.gr/tables/FoodItems.aspx?l=el , τελευταία προσπέλαση 14/02/2013
2. USDA National NutrientDatabase
www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/  , τελευταία προσπέλαση 17/02/2013
3. Φοίτου, Δ.Γ., Συστηματική Βοτανική, Λύχνος, 1984, Πάτρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)