ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
Με τον όρο ‘κατσίκι’ ορίζεται η κατσίκα έως τον πρώτο χρόνο της ζωής της, ενώ από τον πρώτο έως το δεύτερο χρόνο ονομάζεται ‘βετούλι’. Συνήθως, τα περισσότερα κατσίκια με στόχο την παραγωγή κρέατος σφάζονται στους 3 – 5 μήνες ζωής, οπότε η περιεκτικότητα του κρέατος σε λίπος είναι μικρή. Το κρέας των μεγαλύτερων σε ηλικία κατσικιών είναι πιο σκούρου χρώματος και θεωρείται πιο γευστικό, ενώ το κρέας των θηλυκών κατσικιών προτιμάται για μπριζόλες και παϊδάκια. Το γάλα της κατσίκας μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα αγελάδας στις διαδικασίες της παραγωγής τυριού, βουτύρου, παγωτού και άλλων προϊόντων. Επίσης, αποτελεί μια εναλλακτική λύση για όσους είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. BerdanierC., DwyerJ., FeldmanE., 2008,HandbookofNutritionandFood, CRCPress
2. Ευρωπαϊκή Ένωση. Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη. Βιολογική Γεωργία. Κτηνοτροφία, http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare/husbandry_el, τελευταία προσπέλαση 12/2/2013
3. Ashaye A, Gaziano J &Djousse L, 2010,Red meat consumption and risk of heart failure in male physicians, Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases,DOI: 10.1016/jnumecd.2010.03.009.
4. Daley CA, Abbott A, et al., 2010, A review of fatty acid profiles and antioxidant content in grass-fed and grain-fed beef’Nutrition Journal , 9 , 10
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)