Η μυζήθρα είναι καλή πηγή πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης (καζεΐνη), μεταλλικών στοιχείων και ασβεστίου. Επίσης, ο φώσφορος, το μαγνήσιο και οι βιταμίνες (Α,Β,D) συμβάλλουν στην οστική και μυϊκή υγεία και δρουν προστατευτικά έναντι χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι καρδιαγγειακές ασθένειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση. Η πλούσια περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) και κορεσμένα λιπαρά (ελάχιστο ποσοστό λίπους επί ξηρού βάρους: 50%) συνιστούν τη συνετή ποσοτική κατανάλωση μυζήθρας.