Τα ρεβίθια περιέχουν ‘καλά’ λιπαρά ω-3 και ω-6 και αποτελούν πολύ καλή πηγή υδατανθράκων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φυτικών ινών. Επίσης, στα ρεβίθια εντοπίζονται βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, και μικρές ποσότητες βιταμινών C, E και Α με αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο και περιέχουν σε μεγάλο βαθμό φλαβονοειδή όπως η ρεσβερατρόλη, η οποία σχετίζεται με την ισχυρή άμυνα του οργανισμού και την προστασία εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.